joi, 27 iulie 2017

Intâlnirea de 45 de ani, PROMOŢIA LICEULUI MILITAR “ŞTEFAN cel MARE” 1972SCRISOARE ŞI PROGRAM
pentru întâlnirea de 45 de ani,
PROMOŢIA LICEULUI MILITAR “ŞTEFAN cel MARE” 1972


Dragii noştri profesori, comandanţi și colegi
Vă invităm cu respect, emoţie, nostalgie şi speranţă sa reveniți în perioada 15 - 17 Septembrie 2017 în citadela de la poalele Rarăului, Liceul Militar “Ştefan cel Mare”,  actualul Colegiu Militar Liceal „Ştefan cel Mare”, cu prilejul revederii organizate de promoția 1972, după 45 de ani de la absolvire.
Vârsta nu mai are frăgezimea de atunci, sufletul în schimb este la fel de entuziast.

Dragii noştri profesori și comandanți 
Mă înclin cu respect și mă adresez dumneavoastră, părinților noștri spirituali.
Această întâlnire constitue un minunat prilej de a ne exprima încă o dată recunoştinţa pentru efortul dumneavoastră continuu în realizarea demersului educaţional, pentru energia, responsabilitatea, încrederea şi curajul pe care le-aţi investit zi de zi în discipolii Dumneavoastră, pentru devotamentul şi spiritul de sacrificiu de care daţi dovadă în nobila Dumneavoastră misiune.
Din partea foştilor discipoli vă rog să primiți astăzi Florile recunoştinţei, ale admiraţiei şi înaltei noastre consideraţii.

Dragi colegi, camarazii mei minunati!
Nu e suficient să le fim recunoscători în sinea noastră unor oameni care ne-au marcat existența. Ar trebui să le-o și spunem, acum când încă mai avem timp.
Este  plăcut să construieşti amintiri alături de cineva, căci până la urmă, amintirile, respectiv momentele prin care trecem reprezintă cel mai de preţ lucru în viaţă şi nu-şi pierd valoarea, chiar dacă povestea în sine se sfârşeşte.
Parcă mai ieri, fiecare dintre noi eram nişte adolescenţi cu vise, cu planuri şi cu tainice speranțe ascunse în sufletul nostru.
Noi ca militari de carieră am începe evoluția în sistemul militar încă de pe băncile liceale și  din primele zile ne-am aventura în a încerca o profeție despre viitorul nostru care a devenit realitate, aceea de a deveni liderii unei generații. Se spune că liderii își arată calitățile încă de la vârste foarte fragede când deprinderile se formează foarte ușor și repede.
Acum, suntem bărbaţi în toată firea, ce am purta pe umeri grijile oștirii, țări şi responsabilitatea familiei, copiilor şi astăzi a nepoţilor dragi!
Mi-e dor de fiecare dintre voi.

În luna August anul de graţie 2012 am hotărât, într-un entuziasm general să ne reîntâlnim după 5  ani, din considerente obiective.
Unul dintre aceste motive a fost comprimarea timpului, scurgerea inexorabilă a acestuia.
Datoria  militară  semnifică  reflectarea specific morală a obligaţiilor militarilor.
Datoria mea a fost și este organizarea acestor întâlniri, care ne oferă posibiltatea de a ne revedea şi recunoaște cu greu, de a ne îmbrățișa cu dragoste şi de a depăna amintiri dragi.
Din când în când, şi parcă din ce în ce mai des, simţim nevoia să ne întoarcem acolo unde am petrecut împreună una dintre cele mai tumultoase perioade din viaţa noastră, acolo unde ne-am pregătit pentru viaţa mult mai dură care ,,va să vină”.
Din când în când ni se face dor de tot şi de toate, de o perioadă demult apusă dar vie în sufletele şi amintirile noastre!


Dacă amintirile încă vă copleşesc și această scrisoare v-a convins, nu mai staţi pe gânduri, puneţi mâna pe telefon sau scrieţi un email organizatorilor pentru a reîntregi Promoţia 1972  la Revederea de 45 de ani. Dacă nu aţi fost convinşi, poate citiţi încă o dată şi ... cine ştie?...

A scris aceste rînduri cu emoție și respect, colegul dumneavoastră,

Col. (r) ANDREI GHEORGHE

Datele mele de contact sunt: email: andreigheorghe_2007@yahoo.com, telefon: 0723140897.1.      PROBLEME ORGANIZATORICE
Mintea și sufletul mă îndeamnă să nu fac economie de cuvinte, dar sunt obligat să dau dovadă de pragmatism și să trec la problem organizatorice, deschizând un alt capitol epistolar.
Revin asupra unui aspect precizat în scrisoare.
Organizarea întâlnirii noastre nu este o hotărâre unilaterală , o inițiativă personală, este o îndatorire de onoare, dar numai în condiţiile în care dumneavoastră doriți să participați.
În  luna August anul de gratie 2012, mai ales după întâlniri anterioare foarte reușite s-a hotărât, într-un entuziasm general, având în vedere comprimarea timpului, să ne întâlnim după 5 ani când avem 65 ani și nu după 10 ani cand vom avea aproximativ??? … calculaţi  dumneavoastră!!!
 Mi-am asumat această obligație din respect față de cei care vor să participe deoarece veţi avea încă posibilitatea să beneficiaţi de prezenţa profesorilor şi comandanţilor noştri care mi-au transmis emoţia cu care aşteaptă întâlnirea, şi nu din obligaţie formală.

1.1 PROBLEMA FUNDAMENTALĂ PENTRU O ÎNTÂLNIRE DE SUCCES RĂMÂNE ANUNȚAREA COLEGILOR!
Eu am transmis celor care sunt în baza de date informațiile și mulțumesc deocamdată colegilor IONESCU AURELIAN, BABOȘ ALEXANDRU, COMĂNECI MIRCEA, GUGUIANU CONSTANTIN , GUDEA PAVEL, FOCȘA MIHAI, CAIA NECULAI , ANASTASIEI TRAIAN, ANTONIU STELIAN  care îmi acordă deja un ajutor și sprijn moral important.
Inimosul nostru coleg IONESCU AURELIAN (m-aș simți onorat să mă înscriu în rândul prietenilor domniei sale) a dat dovadă de înțelegere, ca și la întâlnirea antrioară când a realizat acele superbe medalii și va lansa și un blog  unde vor fi postate informațiile și modificările care apar.
Alăturați-vă și voi dragi camarazi efortului comun și asumați-vă responsabilitatea organizării.
 Aceasta constă în a disipa informația anunțând colegii cu care mențineți contactul despre acest evenimen, condițiile de desfășurare și datele de contact. Vă rog să mă anunțați și pe mine cu privire la colegii care este posibil să nu fi primit invitația, deoarece nu sunt în baza de date.
 Folosiţi bombardamentul informațional pe internet, facebook, telefonic, desantați la domiciliul acestora, apelați la toate formele de luptă a războiului psihologic pentru a-i mobiliza pe nehotărâţi.
Vă rog să-mi comunicați până la data de 30 iulie datele de contact a persoanelor  identificate care își manifestă interesul pentru întâlnirea noastră pentru a putea relaționa şi comunica.
Insist asupra priorităţii ZERO, anunţarea deoarece au avut loc câteva evenimente neplăcute, generate de câțiva colegi, care m-au deranjat profund. Nu vreau să fac referire la acestea deşi constitutie motivul principal pentru care am întârzâiat cu informaţiile.
Menționez faptul că m-am adresat tuturor Centrelor Militare Județene şi Filialelor Județene ANCRM, fără nici un rezultat.
Numărul participanţilor este foarte important deoarece se reflectă în costuri, rezervări de spaţii de cazare, etc.1.2. PROGRAMUL REVEDERII DUPĂ 45  DE ANI
Eu  am luat foarte în serios  hotărârea dumneavoastră, mi-am intrat în atribuții şi pentru unele aranjamente privind rezervarea hotelieră şi muzica am avansat deja 800 euro.
Am organizat totul în cele mai mici amănunte și vă asigur că în mijlocul nostru va pogorî insuși voievodului ȘTEFAN cel MARE însoțit de răzeșii săi.

1. Perioada de defăşurare: 15 - 17 Septembrie;

2. Participanţi: profesorii şi comandanţii noştri, absolvenţii, invitaţi din conducerea liceului;

3. Locul de desfăşurare: Colegiul Liceal Militar “Ştefan cel Mare” din  Câmpulung Moldovenesc,  Restaurantul “Hotelului ALEX”  (Complexul BTT);

4. Cazarea: “Hotel ALEX” Complexul BTT la prețul de 110 lei camera dublă cu mic dejun inclus.

5. Programul activităţilor pe zile:

5.1 Vineri - 15 Septembrie

- Sosirea  şi cazarea participanţilor – Până la ora 18.00;
- Cină de bun venit – 18.00 - 22.00 – „Hotelul ALEX”  Complexul BTT;
- MENIU:
- Ficăţei cu ciuperci şi mămăliguţă;
- Grătar piept pui cu ceafă și cartofi la cuptor;
- Salată de varză;
- Plăcinte cu poale-n brâu (dacă aveţi obiecţii la poziţia poalelor putem opera modificări);
- Vin Premiat marca GUGUIANU, palincă Omologată de Oradea marca GUDEA, bere, muzică și dans după voia dumneavoastră.

5.2 Sâmbătă - 16 Septembrie

- 09.00 - 10.00 – Adunare în faţa liceului.
Apelul promoţiei, străjuiţi de statuia voievodului, sădirea unui brad al promoţiei în parcul liceului;
- 10.00 - 10.30 – Slujba religioasă la CAPELA COLEGIULUI. Moment de reculegere pentru cei care nu mai sunt alături de noi;
- 10.30 - 12.30 – Întâlnirea în AMFITEATRU şi citirea cataloagelor;
Luări de cuvânt în care veţi răspunde, sintetic, la întrebarea Ce experiențe aţi acumulat în ultimii 45 de ani?” (dar numai cele care pot fi date publicităţii)  şi ne veţi comunica mai multe lucruri despre cei dragi;
- 12.30 - 13.30 – Vizitarea liceului cu menţiunea că veţi avea surprize deosebit de plăcute;
- 13.30 - 15.00 – Timp liber la dispoziţie, cu condiţia să vă pregătiţi o ţinuta impecabilă cu care să le impresionaţi pe doamnele dumneavoastră, pe profesori dar şi pe col. BECA şi BERLEANU (cu ultimul o să fie puţin mai greu); 
- 15.00 - infinit – BANCHETUL FESTIV-„Hotelul ALEX”  Complexul BTT (cu bucate şi muzică de calitate, spectacolele ansamblurilor folclorice, etc.) care include și Tradiționala pogorâre în mijlocul nostru a voievodului ȘTEFAN cel MARE însoțit de răzeșii săi.

 5.3  Duminică – 17 Septembrie

- 08.00 - 10.00 – Timp la dispoziţie, activităţi organizate pe grupuri,      
- 10.00 - 15.00 – Am organizat două variante de program în raport cu condițile meteo:

VARIANTA 1. Timp frumos cu soare zâmbitor - o excursie pe RARĂU la Pietrele Doamnei unde veți revedea un mirific peisaj bucovinean și evoluția înfăptuiri domeniului schiabil care va fi unul din cele mai mari şi moderne din EUROPA.
Sărbătoare câmpenească, la iarbă verde cu mici, păstrăv la grătar și grătare, balmoș, caş, urdă, etc.

VARIANTA 2. Dacă timpul este mohorît - o excursie la mănăstirea “VORONEŢ” cu oprire la o terasă pentru a servi masa.  
Ca și la întâlnirea precedentă, băutura, sucurile, apa, fructele, cașul, urda, prăjiturile, sunt din  partea organizatorilor, meniul comandat intră în responsabilitatea consumatorului.  

S-a  negociat închirierea unui autocar în limita impusă de minim  200 km (amănuntele și variantele le vom stabili în prezența dumneavoastră).

6. COSTURI

PREȚUL întălnirii este de 750 LEI PENTRU O FAMILIE.

Pentru invitații dumneavoastră, prieteni sau alţi membri ai familiei 650 lei pentru două persoane.

Banii  se vor vira pănă cel târziu 30 august în Contul IBAN RO18BTRLRONCRT0038166602 deschis la BANCA TRANSILVANIA Câmpulung Moldovenesc pe  numele ANDREI GHEORGHE CNP 1530612334995 menţionându-se numele şi prenumele depunătorului.
De asemenea puteți trimite banii prin mandat poștal pe adresa ANDREI GHEORGHE - Mun. CÂMPULUNG MOLDOVENESC, Str. Pîrîul Corlățeni, Nr.4 A, C.P. 725100.

Aştept  un răspuns URGENT deoarece, consider că nu este prea greu să vă contactați colegii cu care ați comunicat pe internet, facebook sau telefonic.
Revin aupra faptului că m-am adresat tuturor Centrelor Militare Județene și Filialelor județene ANCMRR, fără rezultatul scontat.

    Al dumneavoastră coleg,

Col. (r) ANDREI GHEORGHE


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu